top of page

Tanfolyam Tematika

1. Mentális képességek fejlesztése

A tanfolyam első felében a cél az, hogy felvértezzelek azokkal a képességekkel, amik szükségesek a sikeres diétához. Ezek első látásra triviálisnak tűnhetnek, hiszen mindenki tudja hogy fontos motiválni magunkat a diétázás közben, hogy nem szabad halogatni vagy hogy fontos az önfegyelem és akaraterő a diétában.

Viszont attól, hogy tisztában vagyunk a fontosságával, még nem jelenti azt, hogy tudjuk is alkalmazni, hiszen legtöbbünknek senki nem tanította meg, hogy hogyan tudjuk motiválni magunkat, hogyan tudjuk legyőzni a halogatást vagy fejleszteni az akaraterőnket.

A tanfolyam első felében tehát ezeket a már meglévő képességeidet fejlesztjük még magasabb szintre.

self-growth.png

Bevezető - Miről és hogyan szól a tanfolyam?

Ebben a bevezető videóban részletesen bemutatom a tanfolyam felépítését.

loose-weight.png

Az én diétás sikertörténetem

Ebben a videóban elmesélem az én több évtizedes küzdelmemet a kilókkal, hogy megmutassam nektek: bárkinek sikerülhet lefogynia az álomsúlyára és ott is maradnia.

role-model (1).png

Hős vagy Áldozat? Hogyan határozza meg a gondolkodásod a diétád sikerességét? 

A sok hiábavalónak tűnő küzdelem és negatív tapasztalat hatására nagyon könnyen beleeshetünk az áldozat gondolkodásba. Megmutatom, hogy hogyan helyettesítheted ezt a hős mindsettel.

work-life.png

Miért akarsz lefogyni? - értékeink mint erőteljes mozgatórugók 

A hosszan tartó motiváció és kitartás egyik alappillére, ha tisztában vagyunk a diétás szándék mögött rejlő értékeinkkel. Ebben a videóban segítek felfedezni, tudatosítani és megerősíteni ezeket az értékeidet.

move.png

Statikus vagy Rugalmas a gondolkodásod?   

Az, hogy hogyan tekintünk saját magunkra és a képességeinkre, meghatározzák a jövőbeli fejlődésünket és sikereinket. Megmutatom, hogy hogyan tudod a gondolkodásodat minél inkább rugalmassá tenni.

Legyél önmagad legjobb barátja - Öngondoskodás elsajátítása 

Gyakran bántjuk magunkat és olyan gonoszul viselkedünk magunkkal szemben, ahogy egy baráttal sosem tennénk. Megmutatom, hogyan tudsz önmagad támogató barátja lenni a diétában.

self-love.png

Szeresd a tested bébi! - Testkép és diéta 

Ha sikeres diétát szeretnénk, akkor fontos hogy ne utáljuk a testünket, ne szidjuk, ne bántsuk. Megmutatom hogyan tudod elfogadni és szeretni a testedet, egészséges testképet kialakítva.

Hétfőn kezdem a diétát! - hogyan ne halogass? (2 rész)

A halogatás mondhatni természetes, emberi dolog, a diétád viszont brutálisan hátráltatja. Ezekben a videókban megmutatom, hogyan tudod legyőzni a halogatást és azonnal elkezdeni a diétát.

5 kiló 7 nap alatt? - Hogyan határozz meg optimális diéta célokat? (2 rész)

A cikkek által reklámozott irreális diéták csak arra jók, hogy hamis reményeket és újabb csalódásokat okozanak neked. Megmutatom hogyan tudsz reális de motiváló célokat meghatározni a diétádban.

Koncentrálj az erősségeidre!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a legnagyobb gyengeségeiket akarják megjavítani, ami őrülten nehéz dolog. Ha ehelyett a meglévő erősségeidre koncentrálsz, bámulatos eredményeket fogsz tudni elérni.

Támogató emberek = sikeresebb diéta 

A körülöttünk lévő emberek hátráltathatják de segíthetik is a diétánkat. Megmutatom hogyan tudod elérni, hogy minél kevesebb hátráltató és minél több semleges illetve segítő ember legyen körülötted.

Csalónap - barát vagy ellenség? 

A csalónapokat mindenki ismeri de vajon segítik vagy hátráltatják a diétánkat? Ebben a videóban megnézzük, hogy használd-e a csalónapokat és ha igen hogyan.

Önfegyelem - hogyan mondj nemet a sütire és igent az edzésre? (2 rész)​​

Az önfegyelem egy esszenciális képesség, ha a mindennapi csábításoknak ellen akarunk állni és rávenni magunkat az egészségesebb alternatívára. Ezekben a videóban megmutatom, hogyan tudod fejleszteni.

Intuitív evés - honnan tudjuk hogy mikor vagyunk éhesek és mikor laktunk jól? 

Sokan nehezen vagy rosszul tudják csak megállapítani, hogy mikor éhesek, mikor laktak jól, emiatt sokkal többet esznek mint szükségük lenne rá. Újra tanuljuk ezt a gyerekkorban elveszített képességet. 

Evés ész nélkül - Miért esszük azt és annyit, amennyit? (2 rész)

Tudtad, hogy kisebb tányéron ugyanazt az ételt többnek értékeljük és jobban jól lakunk tőle? Ehhez hasonló pszichológiai trükköket szedtem össze neked, amik egyszerűen de nagyszerűen segítik majd a diétádat.

Eddzeni vagy nem eddzeni? Ez itt a kérdés!

Az edzés témája sokaknak félelmetes, hiszen nem csak nehéznek tűnik, de azt sem tudják, hogyan építsék be a zsúfolt életükbe. Megnézzük, hogy szükséges-e az edzés a diétádhoz és ha igen, hogyan használd.

Minden öröm és baj forrása: mérjük a súlyunkat diéta alatt? 

A súly méréséről megoszlanak a vélemények: valaki minden nap méri, valaki soha, valaki pedig hébe-hóba veszi csak rá magát. Megnézzük, hogy kell-e mérned a súlyodat és ha igen hogyan.

Hogyan rakd össze a tökéletes diétát? 

Olyan, hogy tökéletes diéta nem létezik, csak olyan, hogy tökéletes számodra. Megnézzük, hogy hogyan tudod a személyiségednek, életmódodnak, testednek legmegfelelőbb diétát összerakni.

19 alap diétás képesség a sikeres diétához! (2 rész)

Ezekben a videóban olyan kisebb képességeket szedtem össze, amik nem olyan bonyolultak, hogy külön videót szenteljek nekik, ugyanakkor jelentősen javíthatják a diétád sikerességét.

2. Csapdák elkerülése és semlegesítése

A tanfolyam második felében azokra a csapdákra fogunk koncentrálni, amik megnehezíthetik, lelassíthatják vagy akár teljesen tönkre is tehetik a diétánkat.

Ugyanis hiába sajátítottuk el a hős gondolkodást és tettünk szert különféle hősi képességekre, hogy ha csapádba csalnak minket, ahol a gyenge pontjainkat célozzák, még mindig elveszíthetjük a harcot.

Éppen ezért a második rész videóban sorra vesszük az összes olyan csapdát és veszélyt ami leselkedik rád és megtanuljuk, hogy hogyan tudod felismerni, tudatosítani és semlegesíteni ezeket a veszélyeket.

caution (1).png

Csapdák, amik tönkretehetik a diétádat 

Ebben a bevezető videóban összefoglalom és bemutatom a tanfolyam második részét.

feeding (1).png

Nem eszel még egy kicsit? - Kajatukmálók csapda 

Ebben a videóban a kajatukmálókról lesz szó, azaz azokról az emberekről, akik noha jószándékkal kínálgatnak bennünket különféle ételekkel, de ezzel nagyon megnehezítik a diétánkat.

dinner-night.png

Amíg az én asztalomnál eszel... - Család csapda 

Ebben a videóban életünk legfontosabb embereiről lesz szó, a családunkról, akik van hogy tudatosan nehezítik meg a dolgunkat, sokszor észre sem veszik, vagy azt hiszik, hogy segítenek nekünk ezzel.

travel.png

Dehát most nyaralunk! - Utazás és éttermezés csapda 

Ebben a videóban az utazásokat nézzük meg, ahol sokaknak az az alap hozzáállás, hogy akkor mindent szabad, amivel hetekre vagy akár hónapokra is visszavethetik a diétájukat.

hesitate.png

Nekem ez nem megy - Az elbátortalanodás pszichológiai csapda 

A diétázás sokszor egyúttal életmód váltást is jelent, ami félelmetes lehet. Megnézzük, hogyan tudjuk semlegesíteni az elbátortalanodást a diétától.

starving.png

Most már soha többet nem ehetek? - A nélkülözés pszichológiai csapda 

A diétázás során gyakran nélkülöznünk kell a kevenc ételeinket, ami által beleeshetünk a nélkülözés kétségbeejtő csapdájába. Megnézzük, hogy mit tehetünk ellene.

willpower (1).png

Nem tudom rávenni magam! - Nincs akaraterőm pszichológiai csapda 

A diétázás során mindenkinél eljön az a pont, ahol azt érezzük, hogy nem tudjuk tovább csinálni, egyszerűen elfogyott az akaraterőnk. Megnézzük, mit tehetünk ilyen esetben.

anxiety.png

Elegem van! - Túlterhelt vagyok pszichológiai csapda 

Az életünk amúgy is zsúfolt, teli feladatokkal és kötelességekkel, a diéta a nyakunkba rak ezekből még egy zsákkal. Jogosan érezhetjük, hogy túl sok ez nekünk.

oops.png

Ezt elrontottam! – Ennek a napnak annyi pszichológiai csapda 

Kivel ne fordult volna elő, hogy vétett egy hibát - megevett egy szelet sütit - elkönyvelte, hogy mára már mindegy és megette az egész tállal? 

loneliness.png

Szánalmas vagyok! - Az Önkritika pszichológiai csapda 

A kritikai visszajelzés önmagunk számára fontos dolog, a túlzott kritika viszont megfojtja a diétánkat. Érdemes tehát a kritikusságot egyensúlyban tartani.

three.png

Nem ér semmit, hanem csinálom tökéletesen - A mindent vagy semmit pszichológiai csapda

Egy diéta sosem lesz tökéletes, az élet ennél sajnos sokkal bonyolultabb. Viszont ha hibátlan diéta helyett rugalmas/adaptív diétára törekszünk, akkor minden felmerülő akadályt sikerrel vehetünk.

remote-control.png

Nem tehetek róla! - A nem én irányítok pszichológiai csapda 

Sokan úgy érzik, hogy nem rajtuk múlik a diéta sikeressége, hanem különféle körülmények áldozatai, amiket nem tudnak irányítani. De vajon tényleg nem?

competition.png

Ő vékonyabb nálam! - Összehasonlítási csapda 

A másokhoz való hasonlítás természetes dolog, egy adott ponton azonban károssá válik és hátráltathatja vagy akár tönkre is teheti a diétádat.

stress (2).png

Túl stresszes vagyok! - A Stressz Csapda 

Mindig lesznek stresszes időszakok az életünkben, a stresszt megszüntetni nem tudjuk. Megtanulhatjuk viszont semlegesíteni és kezelni azt.

hungry (1).png

Ha sírok, ha nevetek, eszek! - Az érzelmi evés csapda (2 rész)

Sokszor nem azért eszünk mert éhesek vagyunk, hanem azért mert különféle kellemes és kellemetlen érzelmek kavarognak bennünk. Ha megtanulunk bánni velük, az evésünket is kordában tarthatjuk.

finish-line.png

Hogyan tartsd meg az elért célodat?

Ha elérted a diétás célodat és álomsúlyodat, az egy fantasztikus dolog. A rossz hír viszont az, hogy ezzel a diétának nincs vége, legalábbis ha nem akarod visszahízni a leadott kilókat.

goodbye.png

Hogyan tovább? Búcsú és útravaló gondolatok

Szeretnéd megvásárolni a tanfolyamot?

A saját szemeddel látnád a tanfolyamot? 

bottom of page