Általános Szerződési Feltételek

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Adatkezelő

• Adatkezelő személye: Dóczi Attila egyéni vállalkozó

• Cím: 2700, Cegléd Borház utca 16.

• Kapcsolat: info@tanulommagamtanfolyam.hu

Adatfeldolgozó

• Cégnév: Tárhelypark Kft.

• Székhely: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos u. 14. 2.em.

• Kapcsolat info@tarhelypark.hu, +36 1 700 4140

Az Adatkezelő elkötelezett mindazok személyes adatainak és magánéletének védelme iránt, akik jelen honlapot meglátogatják. Ez a tájékoztató elsősorban azon személyeknek szól, akik a látogatás alkalmával személyes adatokat adnak meg valamely böngészési folyamat során. Az irányelvekben nem említett adatvédelmi kérdésekben a Vonatkozó Jogszabályokban írt általános adatvédelmi rendelkezések az irányadók.

A honlap felhasználója a jelen tájékoztatót és a honlap használatának általános szabályairól szóló jogi feltételeket megismertnek és elfogadottnak ismeri el. Ha a felhasználó nem fogadja el ezen feltételeket, úgy joga van a honlap használatával felhagyni és semmilyen személyes adatot meg nem adni, a böngészés folyamatát felfüggeszteni.

Tájékoztatunk, hogy pusztán az oldal böngészése során nem kerülnek személyes adataid a birtokunkba, technológiailag tiltjuk IP címed harmadik fél által történő személyedhez köthetőségét. Személyes adatokat kizárólag a te beleegyezéseddel, kizárólag az alábbiakban felsorolt feltételek betartása mellett gyűjtünk.

 

Böngésző sütik (cookie-k) kezelése

A weboldal böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre (például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a látogatás időpontját, a meglátogatott oldal URL-jét), melyek személyes azonosításra nem alkalmazhatók, de statisztikai célokat szolgálnak. A rendszer adatokat tárol a felhasználó számítógépén úgynevezett sütik formájában (cookie).

A sütik a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, azokból a felhasználóra vonatkozóan személyes adat nem következtethető.

A tanulommagamtanfolyam.hu weboldal megfelelő működéséhez, illetve a felhasználói élmény érdekében a böngésződben a cookie-k használatát engedélyezni szükséges, e nélkül bizonyos funkciók működésképtelenek.

Használatban lévő lévő böngésző sütik (cookie-k)

  • A Tanulom Magam Tanfolyam weboldal böngésző sütije;

  • Google Analytics böngésző sütije (anonim IP technológia: IP címedet sem mi, sem a Google nem látja);

  • Közösségi oldalak böngésző sütijei (Facebook, Google, Twitter, Pinterest).

Böngésző sütik (cookie-k) lejárata

  • A Tanulom Magam Tanfolyam weboldal böngésző sütije 12 hónap időtartamig, a Google Analytics böngésző sütije pedig

  • 14 hónap időtartamig tárolódik. Ezen böngészősütiket bármikor lehetőséged van törölni. A közösségi oldalak böngészősütijei a munkamenet lejártakor törlődnek.

Böngésző sütik (cookie-k) törlése

A sütiket a böngésződben törölheted. Google Chrome böngésző esetén kattints az URL cím melletti Biztonságos feliratra, majd a Cookie-k hivatkozásra! Az előugró ablakon ki tudod választani a törlendő cookie-t.

Firefox böngésző esetén kattints a zöld lakatra az URL cím mellett, majd a felugró ablakban a weboldal neve melletti jobbra mutató nyílra! Ezt követően válaszd a További tudnivalók hivatkozást, majd a Sütik megtekintése gombot! Az előugró ablakon ki tudod választani a törlendő cookie-t.

A népszerűbb böngészők cookie-beállítási útmutatói

Személyes adatok kezelése

Az adatgyűjtés megvalósulása

A kapcsolati űrlapokon kért személyes adataidat önkéntes döntésed alapján adhatod meg nekünk. A kapcsolati űrlapok alján található “Elfogadom az Adatvédelmi Szabályzat és Adatkezelési Tájékoztató tartalmát.” szöveg bal oldalán található jelölőnégyzet bejelölésével kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy kapcsolattartás céljából

Adatkezelő az általad megadott személyes adatokat felhasználja.

Az adatkezelés célja, jogalapja

Személyes adataidat abban az esetben kérjük el, ha árajánlatot kérsz egy megvalósítandó projekt kapcsán (Ajánlatkérés menüpont).

Amennyiben személyes adataidat megadtad nekünk, úgy annak törlését bármikor kérheted tőlünk elektronikusan vagy postai úton, a fent megadott elérhetőségek bármelyikén.

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást az érintett felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a weboldalon történő űrlap kitöltéssel, illetve a kérdéses adatok önkéntes rendelkezésre bocsátásával adja meg.

Az oldalon gyűjtött személyes adatok köre

  • név;

  • e-mail cím;

  • telefonszám.

Adatkezelő kötelezi magát, hogy a meghatározott, kifejezett és jogszerű megvalósulástól eltérő célokra nem használja a személyes adatokat és csak a céloknak megfelelően kezeli azokat, továbbá, hogy csak a megfelelő, lényeges és a gyűjtés céljának szempontjait túl nem lépő személyes adatokat kezeli.

A megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrizzük. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat az érintett kérésére történő törlésig tároljuk.

Az adatkezelő személye

Adataidat az oldaltulajdonos, mint Adatkezelő kezeli.

Az adatok biztonsága

Adatkezelő mindent megtesz a megadott személyes adatok biztonságáért. A megadott személyes adatokat a weboldal tárhely szolgáltatójának, mint Adatkezelőnek (Tárhelypark Kft.. 1126 Budapest, Tartsay Vilmos u. 14. 2.em., +36 1 700 4140) biztonságos szerverein tároljuk.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

A megadott személyes adataidat kizárólag az Adatkezelő látja, azokat harmadik személynek semmilyen esetben nem bocsátjuk rendelkezésére.

Hova fordulhatok jogorvoslatért?

Az érintett az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait (Info törvény 22. §), továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

 

 

 

 

 

2. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

2.1 A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Szolgáltató által a Weboldalon üzemeltetett webáruházban történő vásárlás esetén, illetőleg a Weboldalakon díjfizetés ellenében kínált bármely szolgáltatás felhasználó általi igénybevételével történik.

2.2 A termék vásárlója vagy a szolgáltatás igénybevevője a továbbiakban: Felhasználó.

2.3  A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekrtv.) vonatkozik. Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználókat, hogy jelen Szolgáltatásra, illetve a Felek közötti szerződésre a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései vonatkoznak.

2.4 A regisztráció, illetve a vásárlás során tett kifejezett nyilatkozattal, továbbá a Szolgáltatás használatával a Felhasználó és a Dóczi Attila E.V.között online szerződés jön létre az Ekrtv.1 5. § (4) bekezdésének megfelelően. Jelen szerződés határozatlan időre szól.

2.5 A Dóczi Attila E.V.mint a Weboldal üzemeltetője fenntartja jogát a jelen Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítására, azonban a módosításról a Szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül felhívás formájában tájékoztatja a Felhasználókat. A felhívást a Weboldal erre a célra szolgáló felülete (Értesítések) és/vagy az általa küldött hírlevél és/vagy a Felhasználónak a Felhasználói Fiókjában megadott e-mail címre küldött értesítés tartalmazhatja. A módosítást követően bármely új szolgáltatás használata vagy termék vásárlása az ÁSZF módosításának elfogadását jelenti.

2.6 Megrendelés esetén a szerződéskötés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 4. § (10) bekezdése alapján történik meg. A szerződést megrendelő űrlap kitöltésével, illetve tanfolyamok esetében a „Megrendelem!” gombra való kattintással köti meg.

A megrendelések beérkezésekor a tanfolyamok és a tréningek esetében a fizetési adatokat azonnal elküldjük e-mailben. Fizetésre bankkártyával vagy átutalással van lehetőség.

Előadásra történő meghívás esetén nyolc munkanapon belül felvesszük a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon keresztül, és a kölcsönös feltételek tisztázását követően megbízási szerződés keretében rögzítjük a feltételrendszert.

2.7 Ügyfeleink részére a szamlazz.hu oldalán állítjuk ki a számlákat. A 2007. évi CXXVII törvény 175. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltak figyelembevételével tudomásul veszi, hogy az elektronikus számlákat .pdf formátumban, email útján küldjük el.

2.8 A megrendelések elküldésével a vásárló tudomásul veszi, hogy a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdés i) és m) pontja alapján az online tanfolyamok megkezdésének időpontjától elveszíti a szerződéstől való elállási jogát.

3. A MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK KÖRE

3.1 A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban és dollárban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát.

3.2 Akciós ár bevezetése esetén a Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

4. MEGRENDELÉSI TUDNIVALÓK

4.1 A Weboldalakon történő vásárlás regisztrált felhasználók számára is lehetséges.

4.2 A regisztráció során az adatlap kitöltésekor a következő adatok megadása szükséges:

teljes név
e-mail cím
jelszó
szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)
telefonszám

4.3 A Weboldalakon történő regisztrációval a Szolgáltató, illetve a Felhasználó:

• a jelen Általános Szerződési Feltételeket minden további aktus nélkül elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el,

• kijelenti, hogy szerződéskötési képessége a jelen szerződés megkötésére vonatkozóan korlátozás alá nem esik, más harmadik személyekkel történő megállapodása nem érinti,

• kijelenti, hogy a szolgáltatások igénybevétele során betartják a magyar jog szabályait, különösen, de nem kizárólagosan a szellemi alkotásokra, szerzői jogokra és személyiségi jogokra vonatkozó jogszabályokat.

4.4 A regisztráció során megadott felhasználónév, illetve jelszó hozzáférhetőségért felelősség kizárólagosan a regisztrált személyt terheli. A Szolgáltató a felhasználónév és jelszó harmadik személy általi jogosulatlan használatért és ebből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállal. A felhasználónév és jelszó használatának jogosultsága át nem ruházható, a bejelentkezést követően a bejelentkezett regisztrált felhasználó felelős minden a bejelentkezést követő cselekményért és abból eredő minden következményért, függetlenül attól, hogy a ténylegesen bejelentkező személy ő maga volt-e vagy más személy használta a felhasználó jogosultságát. A Szolgáltató és Felhasználó haladéktalanul köteles jelezni a Szolgáltató info@tanulommagamtanfolyam.hu e-mail címén keresztül, amennyiben azt észleli, hogy a felhasználói jogosultságát illetéktelen személy jogosulatlanul használja.

4.5 A Felhasználó az adatlap kitöltésével a szállításhoz, kapcsolattartáshoz és a számlázáshoz elengedhetetlenül szükséges adatokat adja meg. A Szolgáltató ezen adatoknak megfelelően teljesíti a megrendelést és ezen adatoknak megfelelően állítja ki a számlát, amely elektronikus számla formájában kerül kiállításra. Felhasználó megrendelésével beleegyezését adja az elektronikus számla alkalmazásához. A Felhasználó köteles adatait a valóságnak megfelelően megadni. A hibás vagy hamis adatok vagy e-mail cím megadásából eredő kárért a Felhasználó felel. A nyilvánvalóan hamis vagy hibás regisztrációt az eladó jogosult törölni, kétség esetén pedig jogosult a Felhasználó valódiságát ellenőrizni.

4.6 Ha a Felhasználó tévesen adott meg adatokat (pl. hibás szállítási cím, téves darabszám) és ezt a megrendelés leadását követően veszi észre, úgy mindaddig van lehetősége e-mailben a módosításra, míg a megrendelt termékeket a futárszolgálatnak át nem adtuk.

5. AZ ÁRAK FELTÜNTETÉSE

5.1 A termékek leírását, az áruk jellemzőit és árát a termékek adatlapján tünteti fel a Szolgáltató.

5.2 Az ár forintban és dollárban értendő és az áfát tartalmazza.

5.3 Az árak esetleges hibás feltüntetése, elírása esetén a Szolgáltató jogosult azok kijavítására.

5.4 Ha valamelyik terméket vagy annak árát elírás vagy rossz információ alapján hibásan tüntette fel a Szolgáltató, jogosult a megrendelést törölni. A Szolgáltató a megrendelés törléséről a Felhasználót e-mailben értesíti.

6. A MEGRENDELÉS MENETE

6.1. A Felhasználó regisztráció nélkül is vásárolhat a webshopban vagy a regisztrációját követően bejelentkezhet a tanfolyamba.

7. FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK A WEBÁRUHÁZBAN

7.2.1 Bankkártyás fizetés. A megrendelt termék értékét közvetlenül kiegyenlítheti a bankkártyájával, amire több mód is lehetséges.

Egyrészt az OTP SimplePay fizetési módjával. Válassza a SimplePay bankkártyás fizetési módot, majd a rendszer átirányítja a Shopify.com megfelelő oldalára, fizetéshez az OTP SimplePay oldalára, és az oldal kérésének megfelelően adja meg a fizetéshez használni kívánt kártya adatait.

Másrészt a PayPal.com fizetési rendszerének segítségével, ahol szintén a kártya adatainak megadásával tud vásárolni, itt viszont dollárban tud fizetni a vásárló, ami minden alkalommal az PayPal által kiszámított aktuális napi árfolyam szerint történik.

A fizetés lehetséges metódusairól a www.tanulommagamtanfolyam.hu weboldalon részletes leírás található.

7.3 A számlázási adatok megadása minden vásárlás esetén kötelező a Weboldalon.

7.4 Felhasználó az adatok megadását követően a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését a Weboldalon, előtte el kell olvasnia és elfogadnia az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) és a GDPR irányelvek szerint megfogalmazott adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat. Az ÁSZF-et és az adatvédelmi tájékoztatót a megadott linkre kattintva el tudja olvasni, a vásárláshoz elfogadásuk kötelező, ehhez szükséges kipipálni a jelölőnégyzeteket az oldal alján.

7.5 Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat. Szolgáltató a megadott pontatlanságából fakadó hátrányokért felelősséget nem vállal. Ha Felhasználó a megrendelés elküldését követően hibát észlel a megadott adatokban, a hiba észlelését követően vegye fel a kapcsolatot Szolgáltatóval az info@tanulommagamtanfolyam.hu email címen. A megrendelés teljesítését követően a felhasználói pontatlanságból következő hibák javításából fakadó költségek a Felhasználót terhelik.

7.6 Bankkártyás és utánvételes vásárlás esetén azonnal, átutalásos fizetési mód választása esetén az összeg bankszámlára történő megérkezést követő egy munkanapon belül Szolgáltató megkezdi a rendelés feldolgozását.

7.7 Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra, ha a Webshopban a terméktájékoztatásnál vagy az áraknál technikai hiba vagy emberi mulasztás lép fel. Ez esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után Szolgáltató azonnal tájékoztatja a Felhasználót az új adatokról. Felhasználó ezt követően megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy elálljon a szerződéstől.

7.8 Szolgáltató a vásárlásra vonatkozó számlát elektronikus formában állítja ki. Ennek megfelelően a vásárló a feldolgozási folyamat végén, amikor a csomag átkerül a futárszolgálathoz, elektronikus úton a vásárláskor megadott email címre kapja meg a számlát.

9. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉS A WEBÁRUHÁZBAN

9.1. Szolgáltató minden esetben visszaigazolja e-mailben, hogy mikor teljesíti megrendelését. Általános teljesítési határidő: 48 órán belül.

9.2. Banki előreutaláskor a megrendelés teljesítése a fizetés teljesítése után történik meg azt követően, hogy a vásárlás összege megérkezett a Szolgáltató bankszámlaszámára. A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik általában 9–15 óra között. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, ha az a fenti időszakon kívül történik, azt a Szolgáltató a követő munkanapon dolgozza fel.

9.4 Felhasználó tudomásul veszi, hogy Szolgáltatónak jogában áll a megrendelt szolgáltatás teljesítésére vonatkozó szerződéstől elállni, ha (1) a Felhasználó az átutalást a számlán feltüntetett fizetési határidőn belül (általában 8 naptári nap) nem teljesíti; (2) a webáruházban rendelt termék már elfogyott vagy nem beszerezhető; (3) ha az áru árának feltüntetése nyilvánvalóan hibásan történt és a Felhasználó a megrendelését a hibás áron véglegesítette; (4) a szolgáltatás teljesítése üzleti érdekét sérti. Ha a Szolgáltató eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó értesítését követő 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által kifizetett díjat.

9.5.1 Felhasználó tudomásul veszi, hogy bankkártyás fizetés esetén a Dóczi Attila E.V. (2700 Cegléd, Borház utca 16) adatkezelő által a tanulommagamtanfolyam.hu felhasználói adatbázisában tárolt, 9.4.2 pontban megjelölt személyes adatai átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.) mint adatfeldolgozó részére.

9.5.2 Az adatkezelő által továbbított adatok köre:

Név
Email cím
Megrendelés száma
Megrendelt termékek megnevezése és darabszámuk

9.5 Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

10. ELÁLLÁS JOGA

10.1 Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormány rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

10.2 Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Felhasználó megrendelte a terméket.

10.5 Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére.

10.11 Amennyiben a Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését írásban megteheti a Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén (a Weboldalon Kapcsolat menüpont, vagy elektronikus levelezési címén keresztül). Felhasználó a megrendelt terméket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza a Szolgáltató részére.

Elállási nyilatkozat minta (csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén kell kitölteni)

Címzett: Dóczi Attila E.V.

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: ide a rendelésszámot kell beírni

Szerződéskötés időpontja/átvétel időpontja:
A fogyasztó neve:
A fogyasztó címe:

Kelt:

A fenti minta alapján megírt elállási nyilatkozatot e-mailben a következő címre kell küldeni: info@tanulommagamtanfolyam.hu.

A Szolgáltató a mintától eltérő nyelvezetű, tartalmában megegyező nyilatkozatot is elfogad.

10.14 Felhasználó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

10.15 Az elállási jog nem illet meg vállalkozást/céget, azaz az olyan jogi személyt, amely szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.

Fogalmak

2011. évi CXII. törvény 3. § alapján

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó

személyes adat: az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat; bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;

közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;

közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;

hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele; nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;

adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;

adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;

adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval; EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez; harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

 

Vonatkozó jogszabályok

Az adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy ez irányú tevékenységét a mindenkor hatályos jogszabályok szerint végzi. Ezek a jelen dokumentum kiadásakor az alábbiak:

• 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (a továbbiakban: elektronikus kereskedelmi törvény).

• 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (a továbbiakban: gazdasági reklámtörvény).

• 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról. A jogszabály aktuális állapota elérhető a net.jogtar.hu oldalán.

 

Tartalom felhasználása

A tanulommagamtanfolyam.hu weboldalon és a tanulommagamtanfolyam.thinkific.com weboldalon található összes tartalom, illetve annak részletei (szöveges tartalom, szövegrészlet, grafikus tartalom, grafikai elem, programkód, videó, kvíz, letölthető tartalmak, stb) a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében szerzői jogvédelem alá esik. A weboldalon előforduló tartalmak szerzői vagyoni jogosultja a tanulommagamtanfolyam.hu és a tanulommagamtanfolyam.thinkific.com oldal tulajdonosa, Dóczi Attila (továbbiakban jogtulajdonos). A tanulommagamtanfolyam.hu és a tanulommagamtanfolyam.thinkific.com weboldalon található tartalmak egészének vagy egyes részeinek (szöveg, fotók, grafikai elemek, programkódok, videók, kvízek, letölthető tartalmak, stb.) bármilyen módon történő felhasználását, másolását, átdolgozását, terjesztését, nyilvános fórumon történő bemutatását előzetes hozzájárulás nélkül a jogtulajdonos nem engedélyezi.